# today is monday after 61 days it will be

**today is monday after 61 days it will be**: is one of the trending questions in the field of aptitude and logic. This question is asked several times in Indian competitive exams in the reasoning and aptitude section. In this article, we not only give the solution of this particular also we are going to solve such type of question.

## Today is Monday after 61 days it will be?

**Answer**: If today is Monday after 61 days it will be Saturday.

I don’t when you search this question on any search engine, it give result as Friday to me. Probably the Artificial Intelligent needs some more logic. To solve this question we will simply need to know the multiplication of seven (7).

We’ve given Today is Monday.

So, in the multiplication of any seven days will get another Monday.

Like we will get Monday after 7, 14, 21, 28, 35 … days.

So, hereafter 63 days, we will get again a Monday

Now we only need after 61 days so we will subtract by two i.e 63-2=61.

Since the 63rd day is Monday. So the 62nd day will be Sunday and similarly, 61 days will be Saturday.

**Answer**: Saturday

One more method to solve “today is monday after 61 days it will be ?”

**Step 1:** 61 divided by 7 gives us 8.71

**Step 2:** Now 8 * 7 = 56.

**Step 3:** 61 – 56 = 5.

**Step 4:** Monday + 5 = Saturday.

**If today is Friday, what would be the day after 100 days?**

Sunday. To begin with, you need to decide how long will have passed. Separation. 100 separated by 7 equivalents 14.3 weeks. Second, you need to adjust to the closest number of weeks to decide the real number of days that will have passed. Increase. 14 x 7 = 98. At last, you need to add any excess days from the first number given. Expansion. 98 + 2 = 100. Since in 14 weeks it will in any case be Friday, then, at that point, you should add 2 days, which would make it Sunday.

We will perform same steps as “today is monday after 61 days it will be” Here are the means, once more:

**Step 1:**100 partitioned by 7 = 14.3

**Step 2:**14 x 7 = 98

**Step 3:**100 – 98 = 2

**Step 4:**Friday + 2 = Sunday.

I hope this detailed article on the question “today is monday after 61 days it will be” had helped you to understand and to solve this type of question.